2011 m. gruodžio 30 d., penktadienis

Trupininis skanėstas

Puikus skanėstas įvairiems skoniams,  prie kavos ar arbatos. Šį desertą radau vienoje kepyklėlėje ir labai įsimylėjau. Sugalvojau pasitelkti savo skonio receptorius ir pabandyti padaryti kažką panašaus. Galima sakyti, kad  tai šiek tiek kitoks trupiniuočio arba kitaip vadinamo trupininio skruzdėlyno receptas. Man kažkuo primena Snikers ;)
Mums reikės:
200 gr. margarino "Vilnius", galima dėti ir sviestą
200gr. grietinės
2 kiaušinių
vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių ar nugesintos sodos
3 stiklinės miltų

1 indelio kondensuoto pieno Rududu
100 gr. sviesto
150gr. žemės riešutų

Ištirpiname margariną ir atvėsiname. Supilame išplaktus kiaušinius, grietinę, dedame vanilės ir viską išmaišome. Dedame miltus, šaukštelį kepimo miltelių ir minkome tešlą. Tešla turi būti kietoka. Tešlą padaliname į vienodo dydžio 8-9 gabalėlius  ir dedam į kamerą 2-3 valandoms, kad sustingtų.

Imam po gabalėlį sušalusios tešlos ir tarkuojame burokine tarka į kepimo skardą. Aš į vieną skardą sutarkavau 3 gabalėlius tešlos.


Kepam 200 Cº temperatūroje apie 15-20 min. kol gražiai pageltonuoja ir šiek tiek paruduoja.

Pravėsus, rankomis sutrupiname. Darom trupinius.

Orkaitėje labai trumpai pakepiname žemės riešutus, taip jie bus žymiai skanesni ir lengviau nusilups riešutų žievelės. 
Nuluptus riešutus šiek tiek susmulkiname ir dedame į iškeptus trupinius. (P.S Šioje foto mano riešutukai truputį per daug pakepę, nors valgant dar nesijautė kartumo).

Ištirpiname 100gr. sviesto ir įpilame Rududu kondensuoto pieno. Šiek tiek pakaitiname, kad pasidarytų vientisa masė. Į iškeptus trupinius su riešutais dedame glaistą ir viską labai gerai išmaišome. Išmaišius formuojame norimo dydžio rutuliukus. Iš pradžių masė nelabai limpa, reikia vos lukterti, kol pradeda stingti. Formuojant rutuliukus, juos reikia gerai suspausti, kad suliptų.
Suformuotus rutuliukus dedame į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.

 Paragaukite ir Jūs.

Parsisiųskite šio recepto skrebuką.
PARSISIŲSTI

Šiame darbelyje panaudotas Shabby Princess receptų rinkinys.

1 komentaras: