2011 m. gruodžio 16 d., penktadienis

Linos tortas su žele

 Pasidalinsiu vienu, iš mano dažniau daromų, tortų receptų.

Biskvitui reikės:
4 kiaušinių
~ 150gr. cukraus (priklausomai kiek saldžiai mėgstate)
200gr.miltų
citrinos žievelės
kakavos

Viską sumaišome, masę padaliname į dvi dalis. Į vieną dalį suberiame kakavą. Kepame 180* temperatūroje apie 30-40 minučių. Aš dažnai darau iš pusė porcijos, tiesiog kepu tik vieną blyną.

Toliau darome kitus sluoksnius. Galima pasirinktinai.

Dažniausiai antrą sluoksnį darau su varške.
200gr. varškės
200gr. grietinėlės
~150gr.cukraus
citrinos rūgšties
3 šaukštukai ištirpintos želatinos

Varškę sutriname su cukrumi ir citr. rūgštimi, įpilame išplaktą grietinėlę, atvėsintą želatiną ir viską išmaišome. Į kepimo formą dedame sluoksnį biskvito, jį sulaistome saldintu vandeniu.  Ant viršaus pilame varškinę masę.

Toliau vėl dedame kitą sluoksnį biskvito, vėl jį sulaistome saldintu vandeniu ar sirupu. Arba galima daugiau biskvito nedėti ir toliau ruošti žele sluoksnį. Kad būtų graženis sluoksnių vaizdas, toliau darome spalvotą žele. Galima daryti iš pirktinės, bet aš dažniausiai darau iš kompoto.

Dar vienas baltas sluoksnis.
0,5l kefyro (galima naudoti ir jogurtą)
100gr cukraus
20gr želatinos
Galima įdėti aguonų

Kai jau visi norimi sluoksniai išdėlioti, puošiame torto viršų. O čia jau priklauso nuo fantazijos. Aš dažniausiai darau iš to, ką tuo metu turiu.


Skanaus!












1 komentaras: