2011 m. gruodžio 14 d., trečiadienis

4 PAMOKA Parsisiųsk NEMOKAMAI

Parsisiųsk NEMOKAMAI

Mano kūryba prasidėjo būtent nuo nemokamos grafikos. Tik laikui bėgant, įgaunant patirties supranti, kad gero daikto už dyka nenusipirksi. Bet visgi, tai puiki pradžia mokytis.

Scrapbook pasaulyje apie „Nemokamus“  ( angl. freebies, pranc. gratuit ) labai daug diskutuojama.
Autoriai, kurie mums suteikia  „ Freebies“, tikisi mūsų dėmesio. Tai galimybė jiems sužinoti, kaip vertinami jų darbai, koks puslapio lankomumas ir pan. Suteikdami dovanėles, jie tikisi, kad Jūs vis dažniau apsilankysite jų puslapyje ir vėliau ką nors įsigysite. O mums, tai nemokama galimybė susipažinti  su autorių darbais, stiliumi, įvertinti grafikos kokybę arba tiesiog pasižiūrėti ir pasisemti įkvėpimo savo darbams.

Kur ieškoti „nemokamų“?

  1. Beveik visose elektroninėse parduotuvėse yra galimybė įsigyti ką nors nemokamai, reiktų žiūrėti skiltį Freebies, Action, Sale arba eiti tiesiog į parduotuvę (shop) ir ten pasirinkti filtrą – nuo mažesnės kainos. Kai kur, norint parsisiųsti nemokamai, prašoma prisiregistruoti. Tada įdedate norimą prekę į krepšelį, spaudžiate „Checkout“ ir  taip pateksite į siuntimo nuorodą.

  1. Jei parduotuvėje radote patinkantį produktą, nepatingėkite apsilankyti autoriaus bloge. Tačiau bloguose lengva pasiklysti. Vienuose aiškiai išskirta „Freebies“, kituose reikia gerokai paieškoti, keliauti per archyvą. Dažnai bloge pateikiamos nuorodos į kitų autorių  „Freebies“. Taip galite keliauti iš blogo į blogą ir atrasti nuostabių darbų. Dažniausiai dizaineriai daro dovanėles su kiekvieno naujo rinkinio pristatymu.  Tačiau čia reiktų nepamiršti posakio „ Už dyką, nieks nieko neduoda“ ;) Visų pirma, juk norint sukurti gražų darbelį, reikia įdėti nemažai darbo ir laiko. Jei mums darbelio autorius suteikė galimybę nemokamai įsigyti  Jums patinkantį produktą, nepamirškime jam padėkoti, dažniausiai tą pageidaujama padaryti autoriaus bloge arba parašyti asmeniškai el. žinutę paštu.
             Mėgstamų dizainerių blogų sąrašą rasite čia....(informacija ruošiama).

  1. Dauguma elektroninių parduotuvių, galerijų turi forumus.  Čia verta užsukti, nes dažnai būna atskira tema apie „Freebies“. Pateikiami paveikslėliai ir nuorodos iš kur galima parsisiųsti nemokamas digiscrap grožybes.
  1. Tinklalapiai, kuriuose talpinamos nuorodos į „Nemokamus“, tačiau neskubėkite džiaugtis ;) Čia autoriai linkę pristatyti savo darbus ir naudojasi kaip reklama. Dažnai pateikiamas viso rinkinio paveikslėlis, o nuėjus į jo blogą pamatai, kad gali atsisiųsti tik to rinkinio kelias detales, QP ar templates. Pastebėjau, kad kai kuriuose puslapiuose pateikiami „Freebies“, kurių nemokamas galiojimo laikas jau pasibaigęs. Tokiu atveju mes klaidinami ir gaištame savo brangų laiką. 

          Neretai nemokama grafika būna prastos kokybės. Siųsdamiesi iš žinomų tinklalapių, dizainerių blogų, mažiau rizikuojate gauti nekokybišką produktą. Kas tas nekokybiškas produktas? Tiesiog parsisiųstos detalės gali būti ne vienodo stiliaus, su skirtingais krintančiais šešėliais, blogai iškirptos detalės ir pan. Mokėkite atsirinkti.

Kai kurie „Freebies“ būna prieinami tik tam tikrą laiką, todėl jei turite mėgstamas parduotuves, užsiprenumeruokite naujienas arba dažniau apsilankykite mėgstamų dizainerių bloguose. Arba dar geriau, susiraskite savo mėgstamą parduotuvę ar dizainerį facebook'e ir informaciją gausite pirmieji.

Keletas puslapių, kuriuose rasite nemokamos grafikos.

http://free-digiscrap.com/index.php?page=4&categorie=2&showdesigner= nuorodos į nemokamus
http://www.digitalscrapbookfaves.com/ nuorodos į nemokamus
http://smiekeltje.blogspot.com/    
http://www.digiscrap4all.com/category/freebies/   nuorodos į nemokamus
http://www.scrap-gratuit.fr/ parduotuvė, tačiau būna nemokamų
http://farfarhill.blogspot.com/ nemažai vintage stiliaus nemokamų
http://allday.ru/scrap/ daug visokios grafikos, bet yra ir labai prastos
http://lenagold.ru/ ( nemažai grafikos pagal abėcelę ir tematiką)
http://polarfuchs-treasures.blogspot.com/search/label/Freebies%20Scrapbook
http://digiscrapdepot.com/freebies/
http://www.cottagearts.net/samples.html
http://www.digitalscrapbookplace.com/place/freebies.shtml
http://www.storeide.se/gunhild/Scrapbooking6.htm
http://lorisfreebielist.blogspot.com/2010/05/freebies-for-01-may-page-7-of-11.html

Jei žinote daugiau nemokamos grafikos nuorodų, pasidalinkite info. Ačiū.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą