2012 m. sausio 15 d., sekmadienis

Briedis Eugenijus


Vakar su dukryte buvom "Domino teatre", režisieriaus V. Landsbergio spektaklyje visai šeimai "Briedis Eugenijus". Mes jį su vyru buvome jau kažkada matę, dar vaikučių neturėjom ;) O šį kartą, spektaklį galėjo įvertinti ir dukrytė.

V.Landsbergio kūryba susižavėjau, perskaičiusi jo knygą "Obuolių pasakos".


Visi šio rašytojo kūriniai orientuoti ne tik į vaikus, bet ir į suaugusiuosius. Tiesiog, vaikai, skaitydami jo knygas, supras vienaip, o suaugę visai kitaip. Lygiai taip pat ir spektaklyje. Vaikai viską supras tiesiogiai, o suaugę atras daug simbolių, lengvo jumoro ir sarkazmo.
Pagrindinė spektaklio tema - meilė. Tik nėra taip viskas paprasta, Briedis Eugenijus Ogieninas įsimylėjęs lakštingalą Izabelę,  lydeka Ifigenija beviltiškai įsimylėjusi briedį, o ešeriui, kontrabandininkui Igoriui labai patinka lydeka. Vat ir narpliojamos tos meilės istorijos. Įsimylėjęs briedis rašo eiles savo mylimajai, o lakštingala jam atsidėkoja savo gražiomis giesmėmis. Pavydi lydeka trokšta atkeršyti lakštingalai ir prašo ešerio Igorio pagalbos. Kiškis karts nuo karto keliauja į Baltarusiją morkų, jis visų draugas, paguodžia besikankinančius dėl meilės.  




Man, kaip suaugusiam, labai patiko aktorių kostiumai. Tiesiog nėra ypatingų kaukių, o keletas esminių daiktų, kurie atskleidžia personažą. Briedžio ragai - tai aukštyn iškeltos rankos su pirštinėm, kanopos- batai su didele platforma,  kiškio ausys - tai iš kuprinės kyšančios slidės, ežerys su ilgu lietpalčiu ir kt.

Spektaklyje skamba daug mielų dainelių.

Svarbiausia, kad viskas baigiasi laimingai ;)

Man tikrai labai fainas spektakliukas. Mačiau jau antrą kartą ir dar kartą patyriau malonumą ;)
Dukrytei irgi patiko, tik ji dar ne viską suprato, kai ką teko paaiškinti. Bet labai džiaugiuosi, kad galėjom pabūti kartu. Aišku po spektakliuko užsukom į kavinę, čia jau maniškės dideliausias pageidavimas. Senokai bebuvom "Čili", bet labai patiko desertukas vaikams ir suaugusiems - ledai su jogurtu ir uogomis. Rekomenduoju paragauti.

Taip praėjo mūsų šeštadienio popietė ;) Namuose mūsų laukė išsiilgę vyrai .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą