2012 m. rugsėjo 7 d., penktadienis

Krikštynų dovanėlės ir idėjos

  Pasidalinsiu savo darbeliais, kuriuos dariau nedidelėms sūnelio krikštynoms.Visiems svečiams, prisiminimui apie Karoliuko krikštynas, padariau po kalendorių ir atviruką.

Kalendorių ir atviruką susimaketavau pati, atsispausdinau ant geresnio popieriaus.

Kalendorius iš arčiau

Atviruko priekinė dalis

 Viduje įrašiau tokį tekstą, jį radau mamų forume.

Pirmasis mano laiškas Jums...    
Mano gyvenimo scenarijus prasidėjo vieną gražią ir snieguotą kovo mėn. dieną, kuomet pirmuoju savo riksmu pranešiau, jog į gyvenimą atėjau Aš. Viskas, kas vėliau sudarys manąją asmenybę, formuojasi šiais, pirmaisiais, mano gyvenimo metais, kuomet esu visiškai priklausomas nuo tėvų, senelių, dėdžių, tetų ir visų man, ir mano šeima,i artimų žmonių. Todėl vertinu ir priimu Jūsų patirtį, išmintį ir atsidavimą.

Noriu jaustis pilnaverčiu, kad būtų gerbiami mano poreikiai, jausmai. Kad išmokčiau jaustis vertingu ne tik gaudamas, bet ir atiduodamas, dalindamasis. Kad išmokčiau vertinti save ir kitus ne už rezultatus, bet ir už siekius, įdėtas pastangas. Kad priimčiau save ir kitus nebūtinai tobulus, bet savitus.Kad išmokčiau klysti ir mokytis iš klaidų, o ne gyventi neklystant. Kad išmokčiau gerbti skirtingą nuomonę, kuri kiekvienam yra“teisinga“, kitokia.   

Šiandieną aš dar nemoku išsakyti savo jausmų, tačiau žinau ir jaučiu, kad šią dieną Jūs esate su manimi, nes aš esu Jums svarbus, nes svarbi, Jums, mano šeima. Šiandieną aš tapau Dievo vaiku,bei įžengiau į naujų šeimų – krikštatėvių gyvenimą. Vertinu šias dovanas ir suprantu, kad į jas reikia žvelgti su pasitikėjimu, pagarba ir atsakomybe...

Džiaukitės ir švęskite šią pirmąją mano šventę kartu su manim, linkėdami, kad visas mano gyvenimas būtų laimingas, mokindami pasiekti tą laimę savo rankomis ir leiskite jaustis mylimu, bei vertinamu už tai koks esu, o ne už tai ką darau ar darysiu.

 

Tada kilo mintis, kaip tas dovanas supakuoti. Nusipirkau didelių vokų, servetėlių su angeliukais ir dekupažo būdu juos pritvirtinau. Bandžiau dar kai kur akvarelę panaudoti, bet nusprendžiau, kad gražiau be nieko. Nes tie vintažiniai angeliukai, man rodės, kad visai dera prie paprasto, rudo popieriaus.



Dovanėles (kalendorių ir atviruką) sudėjau į šiuos vokus ir per krikštynas įteikėm svečiams.
  Krikštotėveliams padovanojom po rankšluostį su išsiuvinėtais užrašais. Krikštomamai dar rankų darbo auskarus ir pakabuką, kad nešiojant mus primintų ;) Deja nebespėjau nufotografuoti.


Jokios krikštynų programos neruošiau. Įteikėm dovanėles krikštotėveliams, seneliams, padalinom dovanėlės svečiams. O tada paprašiau, kad kiekvienas užpildytų po pasižadėjimų kortelę ir pabandytų atspėti, kuo Karoliukas bus užaugęs. Maketukus taip pat pasidariau pati.


Šias korteles sudėjau į tokį pat didelį voką ir saugosiu, kol Karoliukas užaugs ir galės pasiskaityti.

Dar kelios smulkmenėlės.
Šias kojinaites, draugė parvežė iš Londono, nežinau, gal jų yra pirkti ir Lietuvoje. Bet manau, kad kažką panašaus galima pasidaryti pačioms, pvz. nusinerti kryžiukus ir prisiūti arba nusipirkti kaip aplikaciją ir prisiūti.

Originalus ir paprastas žvakės papuošimas. Tiesiog audinių parduotuvėje nusipirkau apie 80cm nertos juostelės ir surišau kaspinėlį.

Paprasta stalo dekoracija su žvakėmis. Planavau dėti žvakes ant šampaninių, arba kitų taurių, aukštesne kojele. Tada kaspinėlį rišau ant kojelės. Kadangi šį kartą pasitaikė nelabai aukštos taurės, tai kaspinėlius užrišau ant žvakių. Dar po taurėmis galima įdėti po kokį gyvą žiedelį. Galima rinktis įvairias spalvas, derinti žvakes, juosteles, geles prie jūsų norimos spalvos arba temos.

 Karoliuko praktiškai visos dovanos tilpo į vokelius. Labai maloniai nustebino krikšto mama, padovanodama sidabrinį šaukštą, su Karoliuko inicialais KB ir su užrašu kitoje šaukšto pusėje. Mūsų krikšto mama rusė, gyvena Peterburge, todėl ir rašmenys atitinkami. Klausė, ar norim lietuviškai, sakiau, kad ne, tegul taip ir būna.


Krikšto tėtis irgi labai pasistengė dėl dovanos, gavom didelę vaikišką enciklopediją. Manau, kad tai tikrai puiki dovana. Vartėm ir mes, ir vaikai, ir seneliai, dėdės, tetos. Ir dar ilgai ją galėsim vartyti.

Krikštynos - nuostabi šeimos šventė. Todėl tikrai smagu, nors ir mažais dalykėliais, pradžiuginti artimuosius.
Gražių Jums krikštynų.

1 komentaras: