2011 m. gruodžio 13 d., antradienis

Kriziniai cepelinai (įdomus paruošimo būdas)


Pasidalinsiu krizinių cepelinų receptu. Šiandien išbandžiau šį receptuką ir visai nenusivyliau. Įdomiausia tai, kad nereikės tarkavimo mašinos ir nereikės sunkti bulvių tarkio.

Mums reikės: 12 vnt vidutinių bulvių
                      500gr faršo
                      druskos, pipiriukų, svogūnų

Gaminame:
1. Pasūdytame vandenyje išverdame 6 vidutinio dydžio bulves. 

2. Kol bulvės verda, pasiruošiame faršą. Čia jau kas kaip moka, aš dedu svogūno, pipiriuko ir druskytės.
 3. Nusilupame dar 6 vidutinio dydžio bulves ir jas sutarkuojame burokine tarka.
 4. Išvirtos, ataušintos bulvės taip pat sutarkuojamos burokine tarka.
 5. Žalias tarkuotas bulves sumaišome su virtomis tarkuotomis bulvėmis. Dedame ~250gr. krakmolo ir viską išmaišome. Krakmolo galima šiek tiek daugiau arba mažiau, priklausomai nuo jūsų bulvių krakmolingumo.
 Gauname tokią tvirtą, sakyčiau prie rankų limpančią masę.
 6. Formuojame cepelinus. Iš šios masės padarysite 13-15 normalaus dydžio cepelinų.  Kad ne taip prie rankų liptų tešla, jas pašlapiname vandeniu. Arba dar geriau, į vandenį įdėti krakmolo ir tada juo pašlapinti rankas.
 7. Verdame cepelinus kaip ir įprastai. Nepridėkite per daug cepelinų į puodą, gali sukibti ar išsileisti.

 8. Pasigaminam padažiuką ir skanaus.

P.S Šiandien šį receptą išbandė ir draugė. Jos pastebėjimas, kad žalias bulves galima tarkuoti ir su smulkesne burokine tarka. 
Mano cepelinuose matosi tarkuotos bulvės. Kai pagal šį receptą gamino teta, sako nieko nesimato, tiesiog išvaizda įprasto tradicinio cepelino. Nežinau, gal čia priklauso nuo bulvių rūšies.

Manau, kad dar ne kartą darysiu cepelinus pagal šį receptuką. Kartais norisi vos kelių porcijų, tai šitas būdas pats tas.

               Skanių krizinių cepelinų!

3 komentarai:

  1. Tiesa, bulves pagal viską geriau virti su lupena, išliks krakmolingesnės.

    Dar draugės Sandros patarimas, į faršą dėti blenderiu sutrintą svogūną. Tas pats tinka ir kotletukams ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas2012-11-30 12:01

    Ištikrųjų labai geras receptas , buvo visai šeimai labai skanu , džiaugiuosi , kad yra tokių gerų virtuvės kūrėjų , nes tai tiesiog buvo skanaiu už pačius močiutės keptus cepelinus ‼ nuostabu ‼

    AtsakytiPanaikinti
  3. kaip skanu,minkstuciai,garduciai..o darbo kaip mazai. liks!!!!

    AtsakytiPanaikinti