2011 m. gruodžio 5 d., pirmadienis

Ramaus miegelio angelėlis 1dalis

 Praeitą savaitę perskaičiau skelbimą Lėjos darželyje apie organizuojamą angelėlių parodėlę. Buvo prašoma, kad vaikučiai atsineštų po ranko darbo angelėlį.  Aišku, pirma mintis, o Dieve, nieko nemoku, nieko neturiu, iš ko reiks pagaminti, kaip, ką ir t.t. Vakare, kai jau vaikai sugulė, įlindau į visagalį internetą, tiesiog likau nustebus, kiek ir kokių angeliukų pasaulyje prigalvota.Taigi įgavau įkvėpimą ir nutariau, padarysiu ir aš ką nors.
Savo angelėliui pasirinkau pasaulyje populiarių Tildos angelėlių modeliuką. Daugiau info galite rasti per google, įvedę paieškoje "tilda angel".

Pradedam!
1. Kadangi nesu nei siuvėja, nei mezgėja, tai mano namuose nelabai rasi skiautelių ar siūlų. Bet visgi, be tam tikrų priemonių čia neapseisi. Taigi, angelėlio kūneliui, nusprendžiau panaudoti išaugtą trikotažinį Karoliuko bodžiuką. Pasidariau iškarpas pagal šitą pavyzdį. Nors kitą kartą rinkčiausi kitokį kūnelio modeliuką .
Pradėjau siūti ranka, paskui sakau reikia pabandyt su siuvimo mašina. Kadangi mano ranka neįgudus, tai su siuvimo mašina rezultatas geresnis.

    2. Susiuvau reikiamas detales, prikimšau kamšalo, kurį radau senoje pagalvėlėje ir štai, rezultatas ;) Vargelio tikrai buvo, gana sunku gražiai padaryti tokias liesas rankytes ir kojas. Sakyčiau dabartinis vaizdelis nelabai įspūdingas, tačiau galutiniu rezulatu esu visai patenkinta. Bet tai šiek tiek vėliau ...

3. Reikia sugalvoti kaip aprengti. Išknisau visą nebenešiojamų drabužiukų maišą, sakau gal rasiu kokios tinkamesnės medžiagos. Valio, radau! Mano dukrytės mėgstama rožinė spalva, kaip mamytės forumuose rašo, peliuko medžiagytė. Galvoju, na ką čia padarysi gražaus iš vienos medžiagos, o ir toji tokia neplona. Gimė mintis - pižama! Dar suradau neriniuotos juostelės ir patenkinta puoliau susikirpti detales pižamai, o čia jau brėžiniai gimė eksperimentuojant.



4. Kadangi angelėlis saugos per naktį mūsų ramų miegelį, tai ir jam pasiuvau pagalvėlę.



5. Viską primatavau, aprengiau, rodos visai nieko ;)  Na jei siūnam angelėlį, tai reikia jam sparnelių. Aš dariau pagal šitą iškarpą, taičiau yra ir kitokių, galima ir patiems sugalvoti.

6. Paskutiniai akcentai: išsiuvinėjau akytes, iš to paties kamšalo padariau plaukus, prisiuvau kepurytę ir viskas!

  Bet kol kas negaliu jums parodyti galutinio rezultato. Tiesiog nespėjau nufotografuoti. Baigiamieji darbeliai vyko paskutinę naktį, o ryte Lėja jau išnešė angeliuką į darželį. Kiek žinau, parodėlė vyks kitą savaitę, tai kol kas mūsų angeliukas saugos darželio vaikučių miegelį. O kai  baigsis parodėlė, parkeliaus namo, tada Jums ir parodysim.  
      

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą